Ga naar inhoud

Van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 oktober vindt de 32e GrootGroenPlus, de internationale boomkwekerijvakbeurs, plaats in Zundert. Dit jaar presenteren maar liefst 235 standhouders hun bedrijf: of het nu een nieuw plantensoort of een technische ontwikkeling is om de plant te rooien, op de GrootGroenPlus komt het allemaal samen. Dit kun je verwachten:

Internationale vakbeurs

Niet alleen tijdens Bloemencorso of voor Van Gogh verblijven er veel internationale toeristen in Zundert. Dat gebeurt namelijk ook tijdens GrootGroenPlus. Jaarlijks bezoeken duizenden bezoekers de vakbeurs, waaronder veel internationale bezoekers. Ook overnachtingslocaties in Zundert zitten al maanden lang vooraf volgeboekt tijdens de eerste week van oktober.

Thema 'Gegrond'

Jaarlijks wordt er een thema aan de vakbeurs toegekend. Dit jaar is het thema: ‘Gegrond’. Hiermee wordt gerefereerd naar het belang van een goede basis voor de producten en bedrijven in de branche. Vele standhouders gaan aan de slag met dit thema en verwerken dat in hun inrichting van de stand. Op deze manier maken zij kans op een van de drie standprijzen. Daarnaast vindt er ook jaarlijks een interne en externe persexcusie plaats, waarbij een groep internationale journalisten een bezoek brengen aan de vooraf geselecteerde deelnemende kwekers. Deze selectie wordt gemaakt op basis van raakvlakken met het thema.

Innovaties in de groene sector

In de groene sector vind je talrijke innovaties. Zo worden ieder jaar weer nieuwe planten gepresenteerd en gekeurd en worden bestaande rassen verbeterd door o.a. veredeling. Tijdens de beurs kun  je ook kennis opdoen over machinale innovaties die ingezet worden in de boomteelt zoals GPS besturingen voor tractoren of geautomatiseerde plantmachines.

Zundert, hét kwekerijgebied van Europa

Zundert is één van de grootste kwekerijgebieden in Europa en maar liefst 40% van de Zundertse beroepsbevolking is werkzaam in één van de honderden boomkwekerijen binnen de gemeente. Op Hazeldonk, het industrieterrein tussen Zundert en Meer (België), wordt door Business Centre Treeport (BCT) gewerkt aan een groots businesscentrum met groenfilter. Coöperatieve Vereniging Treeport Zundert e.o. U.A. zet zich in voor samenwerking tussen boomteelt-ondernemers, onderwijs en gemeente. 

Van Van Goghloop website gehaald

Bezoek GrootGroenPlus op 5, 6 en 7 oktober. Parkeren doe je op P1 (Meirseweg 54, 4881 MJ, Zundert). Tickets voor vakbezoekers zijn gratis en boek je hier.

Wil je meer weten over de beurs? Download dan de gratis viertalige beurs-app:

 

Download de app