Ga naar inhoud

Heb je altijd al eens een kijkje in de keuken willen nemen bij de Zundertse kwekers? Dat kan op zondag 29 januari tijdens de jaarlijkse kwekerijenloop. Tijdens deze tocht loop je over akkers, door kassen en loodsen en over containervelden waar diverse planten worden gekweekt. Dit jaar is de tocht uitgezet vanuit het Treeport-terrein in Rijsbergen.

Twee varianten

Je kunt kiezen tussen twee varianten: een tocht van vijf á zes kilometer en een tocht van elf á twaalf kilometer. Tijdens de tocht geniet je van het serene kwekerslandschap en kom je allerlei plantensoorten tegen. Tussendoor kun je even stoppen voor een bakje koffie of thee.

Uniek stukje Zundertse natuur

Wandelaars delen het parcours met hardlopers, waarvoor de loop ook prima geschikt is. Voor beide groepen is het een unieke ervaring; je ziet stukken van Zundert die je normaal nooit ziet. In het parcours zitten wel wat hindernissen; zo loop je over modderpaden, spring je over slootjes en kom je wat heuveltjes tegen. 

Geheime route

Dit jaar start de kwekerijloop van het Treeport-terrein in Rijsbergen en gaat dwars door kwekerijen waar normaal nooit gewandeld wordt. De route is nog geheim en wordt pas bekend gemaakt bij de start van het evenement. Garantie is wel dat je een Zundert op een andere manier ziet. 

Van Van Goghloop website gehaald

De kwekerijenloop vindt plaats op zondag 29 januari 2023 en start tussen 9:00 en 11:00 uur vanaf het Bussiness Centrum Treeport in Rijsbergen (Hazeldonk). Meer informatie kun je vinden op de website.

Meer informatie