Ga naar inhoud

Groen, groener, groenst!

Zundert heeft een bijzondere relatie met 'groen'. Als één van de grootste boomkwekerijdorpen van Europa, gelegen in een ring van landgoederen en met oneindig veel aardbeientelers kan het haast niet anders...

 

Dahliavelden

In de aanloop naar het corso zie je in heel Zundert de dahlia's in bloei. In de maanden juli en augustus kom je ze tijdens het fietsen vanzelf tegen. Wil je meer gericht de dahliavelden gaan bekijken, dan kun je bij VVV Zundert gratis een scheurplattegrond ophalen. Op deze kaart staan de dahliavelden gemarkeerd. Let op: er wordt af en toe gewisseld van veld, dus er kunnen wijzigingen zijn die nog niet zijn overgenomen op de kaart. 

Bekijk de scheurplattegrond

Vruchtbare bodem

Zundert is één van de grootste kwekerijdorpen in heel Europa. Hier wordt op Hazeldonk door Treeport gewerkt aan een groots boomkwekersbusinesscentrum. Ook worden in Zundert op veel plaatsen heerlijke aardbeien gekweekt. Op verschillende plaatsen vind je aardbeienautomaten waar je superverse aardbeien mee kunt nemen voor thuis of om onderweg op te snoepen.  

Lees meer
Van Van Goghloop website gehaald

Zundertse natuur; heel het jaar geopend! - Maandelijks worden er verschillende tochten, tentoonstellingen en excursies georganiseerd

Tips voor buitenmensen - Ontdek de Zundertse natuur

 • Groene landgoederen

  Als je Zundert op de kaart bekijkt zie je een ring van groen. De verschillenden aaneengesloten landgoederen met ieder hun eigen karakter maken dat het mooi wandelen en fietsen is. Bij VVV Zundert zijn verschillende routes verkrijgbaar. Ook boek je daar een rondleiding met gids over één van de landgoederen. 

  Ontdek ze hier
  Groene landgoederen
 • Wandelen & Fietsen

  Via de verschillende parkeerplaatsen in het buitengebied wandel je gemakkelijk de landgoederen in. Of je nu voor een privélandgoed als De Moeren kiest of voor een van de landgoederen, beheerd door Natuurmonumenten, Brabants Landschap of Staatsbosbeheer; houd je aan de regels. Samen houden we Zundert groen. 

   

  Ga erop uit!
  Wandelen & Fietsen
 • De mooiste natuurfoto's

  De mooiste natuurfoto's
 • Welkom in Van Gogh National Park

  Van Gogh Nationaal Park is een landschap vol slingerende beken, uitgestrekte natuurgebieden, vitaal boerenland, landgoederen en meer. Hier werd Van Gogh geïnspireerd door de natuur en de gewone Brabander. 

  Meer over VGNP
  Welkom in Van Gogh National Park
 • De ondernemers in groen

  De ondernemers in groen