Ga naar inhoud

Op slecht 10 kilometer van Zundert vind je Hoogstraten. Daar waar Nederland geruisloos overgaat in België, nodigt Hoogstraten je uit voor een fascinerend bezoek. Deze stad in het groene grensgebied van de Kempen is verrassend veelzijdig. De schoonheid zit ‘m dan ook in de mix: Hoogstraten combineert moeiteloos adembenemende natuur, meeslepende beleving, hoogstaand erfgoed en tongstrelende gastronomie. 

Ontdek Unesco Werelderfgoed

Waar een kleine stad groot in kan zijn: met het Begijnhof en met Wortel-Kolonie heeft Hoogstraten twee indrukwekkende sites op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Wortel-Kolonie is bovendien ook het eerste cultuurlandschap in Vlaanderen dat door Unesco wordt erkend. Reden te meer om het te ontdekken via de verschillende wandel- en fietsroutes. Het Begijnhof, een oase van rust midden in het bruisende stadcentrum, toont je het rijke verleden van Hoogstraten. En vergeet de Sint-Katharinakerk niet: dit knap staaltje Brabantse gotiek is één van de hoogste bakstenen gebouwen ter wereld en stelt een unieke collectie kunstschatten tentoon.

Ontdek de culturele parels

Ga op avontuur

Mag het voor jou iets hoger, iets sneller en iets avontuurlijker? Recreatiedomein De Mosten, gelegen in de gemeente Hoogstraten, heeft het allemaal. Bij Goodlife Cablepark kan je leren wakeboarden, waterskiën en oefenen op duizelingwekkende tricks. Zoek je liever de hoogte op? Bij het klimpark verleg je letterlijk je grenzen in de bomen. Even op adem komen? Dat kan op de zalig zachte ligweide aan de zwemvijver. In de grote speeltuin kunnen de kleinsten klauteren, springen en ravotten, terwijl de ouders op het terras van de Treehouse Bar genieten van een smaakvol streekbier en lokale hapjes. Of doe het Korte Beentjespad in natuurgebied Den Elsakker. Op dit avonturenparcours voor kinderen zweef je aan touwen, spring je over beken en balanceer je op boomstammen. Vuile handen en blije gezichten gegarandeerd!

Beleef het avontuur

Laat je verwonderen

Hoogstraten is een bruisende stad. Jaarlijks staan enkele grote publiekstrekkers op het programma: de Heilig Bloedprocessie met de bijhorende Heilig Bloedfeesten, de zwoele Antilliaanse Feesten en Hoogstraten in groenten & bloemen. Gemeenschapscentrum Hoogstraten brengt je een rijk aanbod van theater, film en comedy. Verspreid over verschillende locaties geniet je van de grootste namen en van verrassende acts. Abonneer je op de nieuwsbrief 'UiT in Hoogstraten' om niets van dit alles te moeten missen.

Maak het mee