Ga naar inhoud

Lokaal gebrouwen, binnen de muren van Trappistenbrouweij De Kievit van Abdij Maria Toevlucht. Zo smaakt Zundert! 

 

Proef Zunderts trots

Zundert is één van de twee plaatsen in Nederland waar echt trappistenbier wordt gebrouwen. Dat is bijzonder, wanneer je bedenkt dat er wereldwijd maar tien brouwende trappistenkloosters bestaan die het etiket ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Dat mag alleen als het bier binnen een trappistenabdij gebrouwen wordt, door of onder toezicht van trappister monniken. Trappistenbrouwerij De Kievit in Zundert is uniek omdat de monniken ook daadwerkelijk zelf brouwen. Het bier is te proeven in vrijwel alle horecalocaties van de gemeente Zundert. Proost! 

Breng een bezoek

 

Een kijkje binnen én buiten de brouwerijmuren. Bij brouwerij De Kievit, onderdeel van Abdij Maria Toevlucht, kun je op verschillende manieren een kijkje nemen in de keuken. Hier vind je de verschillende mogelijkheden. 

 

Bekijk de mogelijkheden

De filosofie achter het bier

Trappisten leggen de gelofte van stabilitas af. Ze verbinden zich daarbij letterlijk met de gemeenschap en de plek waar ze wonen en werken. Die betrokkenheid met de omgeving komt ook terug in het bier dat de monniken in Zundert brouwen. Om het bier zijn karakteristieke kruidigheid te geven, gebruiken de broeders plantaardige smaakmakers die ook in de omgeving van de abdij groeien en bloeien. De brouwerij produceert twee bieren: een kruidige en amberkleurige tripel, Zundert 8, en een zwaardere quadrupel, Zundert 10.

Bezoek de abdijwinkel

Wil je meer weten over de trappist? Of zou je goed advies willen hebben van een kenner? Of wil je gewoon een authentiek Zundert Trappist-product kopen? Bezoek dan de abdijwinkel waar je rond kunt lopen en vragen kunt stellen. De abdijwinkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 14:15 tot 16:45 uur en op zondag na de eucharistieviering van 11:00 tot 11:50 uur.

Meer informatie

Laat je verleiden - Ondek de geheimen van het Zunderts Trappistenbier