Ga naar inhoud

Een zonovergoten weekend maar met een gevoelstemperatuur van ver onder het vriespunt

Corso 2023 was er een voor in de boeken. Een corso waar andere buurtschappen met de prijzen vandoor gingen dan dat we gewend zijn. Een corso waar Buurtschap Poteind met hun creatie ‘Nanook’ na 72 jaar ‘mocht stoppen’. Ook sleepten ze de publieksprijs in de wacht. En dat was terecht ook, want ondanks het stralende weer, zorgde ‘Nanook’ ervoor dat we allemaal stonden te bibberen. Maar er waren ook andere prachtige creaties. Hieronder de hoogtepunten op een rijtje.

Nanook liet Bloemencorso Zundert beven

Een levensgrote ijsbeer met een tevreden blik reed door de Zundertse straten. Begeleid door de Inuit-jagers die met besneeuwde pakken de weg vrijmaakten voor hun beschermeling. Samen op zoek naar de beste visplekken.

De figuranten die met hun kostuums niet onderdeden aan echte inheemse jagers, in combinatie met de gigantische ijsbeer, zorgden ervoor dat de kijkers bibberden. En dat zag ook de jury. Het resultaat? De eerste prijs incl. de publieksprijs voor Nanook! Driemaal hoera voor Buurtschap Poteind!

Andere creaties

Naast ‘Nanook’ reden er nog 19 prachtige creaties tijdens de optocht van Bloemencorso Zundert. Buurtschap Achtmaal won met hun ‘La Révolution’ de tweede plaats. Met een grote stoet aan figuranten en een schitterende wagen trokken zij door de straten. Ook voor Buurtschap Achtmaal was het ongewoon om zo hoog te rijden.

De derde plek ging naar de wagen ‘Dystopia’, een creatie van Buurtschap Klein-Zundert. Je zag een verstikkende metro liet zien met reizigers waar de levensvreugde is verdwenen. Het verwijst naar de tegenstelling van Utopia: Dystopia, een treurige plek waar je niet wilt zijn.

Twee dagen feest

Na de optocht vulden de straten met feestgangers. Corsobouwers en niet-corsobouwers vierden samen het mooiste feest van Zundert. Ook in de tent aan de Corsoboulevard werd druk gefeest. Op maandag stonden de wagens tentoongesteld op het tentoonstellingsterrein waar op gezette tijden figuratieronden werden gehouden. Maandagavond stonden ‘De Marlets’, de band die we kennen van hits zoals: ‘Te voet naar Scherpenheuvel’, op het podium. De band stond 28 jaar geleden ook al op het podium tijdens Bloemencorso Zundert en net als toen was het dit keer een groot feest.

Terugblikken

We blikken terug op een prachtig corso. De prachtige creaties, de verassende winnaars, het stralend weer, de enthousiaste bezoekers, het feestelijke programma; het zorgde voor een onvergetelijke editie. Wil jij nog even nagenieten? Wij hebben een fotocollage gemaakt.

Blik terug