Ga naar inhoud

Vliegerdagen Rijsbergen

Het is weer bijna zover! De dertiende editie van de Rijsbergse vliegerdagen staat voor de deur. Het evenement voor jong en oud vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 en zondag 20 augustus en belooft weer een spektakel te worden.

Maak kennis met het vliegersvak

Tijdens dit evenement kom je alles te weten over de diverse takken van de vliegersport. Zo worden verschillende technieken getoond, er wordt uitleg gegeven en demonstraties gehouden over allerlei soorten vliegers en ze laten je zien waar het vroeger voor gebruikt werd. 

 

Leuk voor de kleintjes

Op het kindervliegerveld worden workshops gehouden over de opbouw van een vlieger en leer je hoe je moet vliegeren. Voor de allerkleinsten zijn er 2 springkussens én een zandbak. Ook kun je je laten schminken. En een tip van ons: zorg dat je op zaterdag rond 13:00 en 15:00 uur een positie neemt onder de vliegers, want dan vinden de snoep- en knuffeldroppings plaats. Dat wordt een dolle boel! 

Unieke creaties

Vliegeniers uit alle windstreken komen tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen hun exemplaren tonen. Op het demonstratieveld worden beide dagen van 12:00 tot 17:00 uur demonstraties gehouden. Ook worden de fijne kneepjes van het vliegersvak getoond.

Zaterdagavond is lichtjesavond

Wil je een unieke belevenis? Dan moet je op zaterdagavond je bezoekje plannen. Het avondprogramma wordt afgetrapt met een ballonspektakel waarbij tientallen ballonnen de lucht ingaan. Het zorgt voor een prachtig en kleurrijk schouwspel. Dan, als de zon ondergaat en de luchtballonnen weer geland zijn, worden ze verlicht en start de lichtjesavond. Het gehele parcours is verlicht door duizenden led lichtjes. Je krijgt dan de gelegenheid om de lichtroute te lopen.