Ga naar inhoud

Vliegerdagen Rijsbergen

Tijdens de jaarlijkse Rijsbergse vliegerdagen op 20 en 21 augustus kiezen er honderden levensgrote vliegers het luchtruim. Een kleurrijk schouwspel waar professionals de fijne kneepjes van het vliegersvak laten zien. Tijdens dit evenement worden verschillende activiteiten georganiseerd. Wij bereiden je alvast voor. 

Maak kennis met het vliegersvak

Tijdens dit evenement kom je alles te weten over de diverse takken van de vliegersport. Zo worden verschillende technieken getoond, er wordt uitleg gegeven en demonstraties gehouden over allerlei soorten vliegers en ze laten je zien waar het vroeger voor gebruikt werd. 

 

Leuk voor de kleintjes

Op het kindervliegerveld worden workshops gehouden over de opbouw van een vlieger en leer je hoe je moet vliegeren. Voor de allerkleinsten zijn er 2 springkussens én een zandbak. Ook kun je je laten schminken. En een tip van ons: zorg dat je rond 13:00 of 15:00 uur een positie neemt onder de vliegers, want dan vinden de snoepdroppings plaats. Dat wordt een dolle boel! 

Unieke creaties

Tijdens de demonstraties zie je unieke creaties. Zo worden er vliegers getoond die gebruikt zijn in de 1e en 2e wereldoorlog. Maar ook vliegers die gemaakt zijn over heel de wereld, zoals: Japan, Maleisie en India. 

Zaterdagavond is lichtjesavond

Zodra op zaterdagavond de duisternis invalt worden duizenden led lampjes ontstoken en worden alle vliegers verlicht tentoongesteld. Een betoverend schouwspel! 
De lichtjesavond is op zaterdagavond van 20.00-23.00 uur