Ga naar inhoud

Ambacht is gelukkig niet helemaal verdwenen in Zundert. Zo vind je er nog een klassieke stoelenmatter, een jonge edelsmeedster en een glaskunstenaar. Benieuwd naar alle ambachten die je nog terug kunt vinden in Zundert? Hieronder een lijstje! 

VIEF

Handgemaakte zilveren én gouden sieraden met een eigen stijl; die vind je bij VIEF. Smeester Vivi van Aert ontwerpt én maakt haar sieraden allemaal zelf. Maar ze maakt ook sieraden in opdracht. En tegenwoordig geeft ze ook workshops, waar je aan de slag gaat om je eigen sieraad te maken. 

Voor meer informatie, bekijk de website 

VIEF Design

De Stoelenmatter

De eeuwenoude ambacht 'stoelenmatten', wordt in Zundert nog uitgevoerd. Rien Stuijts (68) repareert vanuit zijn werkplaats nog iedere dag diverse stoelen. Zijn ambacht is onlangs gekroond met de benoeming Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland. 

Wil je meer weten over de Zundertse Stoelenmatter? Bekijk zijn website. 

De Stoelenmatter
Via Zundertse Bode

Glazenier Carla Goos Aerts

Glazenier Carla Goos Aerts werkt vanuit haar atelier aan verschillende opdrachten. Zo zet ze glas in lood, restaureert ze glas en maakt ze glazen objecten. 

Meer informatie vind je op haar website 

Glazenier Carla Goos Aerts

Beeldhoudster & kunstenares Mieke van Zundert

Mieke van Zundert is een begrip in Zundert. Ze maakt zowel 3D objecten als schilderijen, geeft workshops, maakt kunst in opdracht (zoals de werken van het Koningspaar) en maakt ook 'receptieschilderijen'. Je kunt haar bezoeken in haar atelier midden in het centrum of bekijk haar website. 

Mieke van Zundert