Ga naar inhoud

 

Deze fietsroute is een rondje door de groene omgeving van de gemeente Zundert. De route komt door bos, langs hei en voert langs de vele kwekerijen die de gemeente rijk is. De route is gebaseerd op het fietsknooppuntennetwerk.

De route begint in de Molenstraat. Daar staan verschillende bijzondere bomen in houten bakken, het is om die reden de moeite om de Molenstraat met de fiets in de hand door te wandelen. 

Bekijk hier de route.  

 

Bomenfietsroute

Deze fietsroute gaat langs de vele boomkwekerijen in het Zundertse. Een belangrijk deel (meer dan 35%!) van de lokale beroepsbevolking is werkzaam in deze sector. Onderweg kun je genieten van het brede aanbod van producten dat hier gekweekt wordt. Vanuit deze kwekerijen vinden de planten hun weg door heel Europa. Niet voor niets noemen we onze regio dan ook wel eens de kraamkamer van het groene leven.

Bekijk 'm hier

Zundertse Bomenbakken

De route start in de Molenstraat. Daar staan verschillende bijzondere bomen in decoratieve bakken, het is om die reden de moeite waard om de Molenstraat met de fiets in de hand door te wandelen. Benieuwd naar de namen en eigenschappen van deze bomen? Scan de QR-code en ontdek ze allemaal.

Dat doe je hier

Kwekerijen

Zundert telt zo'n 3.000 ha boomkwekerijgrond. Daarmee vormt de gemeente een belangrijk centrum voor de boomkwekerijsector. Van oudsher stond Zundert bekend om de specialiteit ´zaaigoed van naaldhout´. Nog steeds wordt dit bij enkele kwekerijen gekweekt, maar het sortiment is in de loop der jaren enorm uitgebreid. Tegenwoordig biedt de regio een totaalsortiment zoals het een heus centrum waardig is. Onderweg kunt u zichzelf hiervan overtuigen.

Boomfeestdag

Deze bomenfietsroute is uitgegeven ter gelegenheid van de Nationale Viering Boomfeestdag 2022. Gemeente Zundert is een van de gastgemeentes en zal samen met Business Centre Treeport en Stichting Nationale Boomfeestdag de viering organiseren op het terrein van Business Centre Treeport. Vanwege de ligging is ook Stad Hoogstraten betrokken bij de organisatie.

Lees meer over de Boomfeestdag