Ga naar inhoud

Open Monumentendag 2022

Op zaterdag 10 en zondag 11 september vindt de nationale Open Monumentendag plaats. Verschillende monumenten door heel het land openen hun deuren en bieden je een kijkje tussen de eeuwenoude muren. Ook in Zundert kun je monumenten bezoeken. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Oude Buisse Heide

Tijdens Open Monumentendag opent Natuurmonumenten de deuren van haar cultuurhistorische gebouwen op de Oude Buisse Heide (Achtmaal). Bekijk bijvoorbeeld de Angorahoeve en het Atelier of doe samen met de kinderen een OERRR-tocht. Deze gidstochten zijn apart tegen betaling te boeken en nu beschikbaar via de website van Natuurmonumenten.

Naast de gidstochten over het landgoed is er nog meer te doen. Er is muziek, een marktje met streekproducten en vrijwilligers staan klaar om bezoekers meer te vertellen over Natuurmonumenten. Dit is gratis te bezoeken.

Workshop natuur en dans op de Oude Buisse Heide

Speciaal tijdens Open Monumentendag: dansworkshop door choreograaf en dansdocent Kevin Ruijters. Hij neemt je mee in de natuur van de Oude Buisse Heide. Tijdens de workshop zal vooral dans uit 20/30tiger jaren centraal staan, waarin er een vloeiend lijnenspel in de kunsten zichtbaar is. Ontdek tijdens deze workshop hoe ook jij je kan laten inspireren door de prachtige geluiden. Luister, dans en ontdek! 

Meld je aan

OERRR Gidstocht

Tijdens deze tocht wordt er een ode gebracht aan de meest diverse diergroep op aarde: de geleedpotigen, oftewel de insecten. In Nederland kennen we ongeveer 23.000 soorten waarvan de insecten de grootste groep zijn. Hoog tijd voor een welverdiende introductie, want het gaat ontzettend slecht met deze groep. Vliegen, bijen, vlinders.. je ziet ze allemaal veel minder dan vroeger. Maar tijdens deze gidstocht gaan we naar ze opzoek en zie je oogverblindende beestjes. Deze tocht is ook leuk voor kinderen. 

Meld je aan

Gidstocht door de Oude Buisse Heide

Ontdek het verhaal achter de cultuurschatten in het Achtmaalse landgoed. Voel je even te gast op het magische landgoed dat ooit van kunstenaarsechtpaar Henriëtte en Richard Roland Holst was. De gids zal al uw vragen beantwoorden tijdens de gidstocht over dit prachtige landgoed. Verder zal de gids meer vertellen over de natuur en de geschiedenis van het landgoed. Drinkt u een kopje thee mee in het sfeervolle theekoepeltje? 

Aanmelden
Via Natuurmonumenten

Openstelling na bijna vijftig jaar Akkermolen Zundert

Op 6 oktober 1973 was de eerste keer dat de Akkermolen in Zundert haar deuren opende voor publiek. Nu, bijna vijftig jaar later, opent de molen opnieuw haar deuren.  De Akkermolen heeft de afgelopen 2 jaar stil gestaan wegens onderhoud. Met dank aan de Stichting Akkermolen en de Gemeente Zundert heeft molenmaker De Jongh noodzakelijk herstel uit kunnen voeren. Tijd voor een feestelijke heropening inclusief een bijzondere tentoonstelling!  

 

Meer informatie