Ga naar inhoud

Ontdek Zunderts kwekersgrond

In Zundert vind je meer dan 400 boomkwekerijen. Hier worden allerlei soorten planten gekweekt: van kleine struikgewassen tot aan grote bomen. Ook worden in Zundert op veel plaatsen heerlijke aardbeien gekweekt. Op verschillende plaatsen vind je aardbeienautomaten waar je superverse aardbeien mee kunt nemen voor thuis of om onderweg op te snoepen. 

Drieduizend hectare aan kwekersgrond

Zundert is één van de grootste kwekerijdorpen in heel Europa en maar liefst 40% van de Zundertse beroepsbevolking is werkzaam in de boomteelt. Op Hazeldonk, het industrieterrein tussen Zundert en Meer (België), door Treeport gewerkt aan een groots boomkwekersbusinesscentrum. Treeport zet zich in voor samenwerking tussen boomteelt-ondernemers en gemeente. 

 

 

Meer weten over Zundertse kwekerijen
Van Van Goghloop website gehaald

Vakbeurs GrootGroenPlus

Ieder najaar staat Zundert in het middelpunt binnen de groene sector. Uit alle windstreken komen mensen de vakbeurs GrootGroenPlus bezoeken. Ruim 200 deelnemers geven je een kijkje in hun 'groene' keuken. 

Meer weten over GrootGroenPlus
Van Google afgehaald

Wandelen tussen de kwekerijen

Ieder jaar wordt de 'Kwekerijenloop' georganiseerd in Zundert. Een mooie toch die je al wandelend of zelfs rennend kunt ondernemen en waar je een enkele hindernis kunt tegenkomen. Het is een laagdrempelig sportief evenement waar je over akkerpaden, op containervelden of door loodsen loopt. 

Een parcours waar je dus normaal gesproken niet komt. 

Meer weten over de Kwekerijenloop
Van website Van Goghloop gehaald

Pluk je eigen aardbeien

In het buitengebied tussen Zundert & Rijsbergen vind je het 'Aardbeienterras'. Hier kun je niet alleen genieten van echte Zundertse aardbeien, maar je kunt ze ook zelf plukken. En er zijn nog talloze andere activiteiten, voor jong en oud! 

Meer over het Aardbeienterras
Stockfoto