Ga naar inhoud

Treed in de voetsporen van de meester. Dat kan met Van Gogh Artist In Residence. Op twee locaties in Zundert kun je ongestoord werken als kunstenaar: in het atelier naast de oude kosterswoning op het Van Gogh-pleintje of in de oude Vlaamsce schuur op Landgoed de Moeren. 

Van Gogh Artist in Residence

Naast de kosterswoning uit de tijd van Van Gogh is een modern gastatelier gebouwd. Dit atelier wordt steeds voor een maand beschikbaar gesteld aan een kunstenaar, uit binnen- of buitenland, die ‘in de voetsporen van Van Gogh’ treedt en daardoor geïnspireerd op deze locatie werk maakt. De kunstenaars logeren in de kosterswoning. Interviews met de kunstenaars die in het gastatelier hebben gewerkt zijn te lezen op Witte Rook

Van Gogh AiR wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Noord-Brabant en maakt maakt deel uit van AIR Platform Brabant. 

 

Lees meer over AIR

Gastatelier de Moeren

Vanaf 2021 is een tweede gastatelier in gebruik genomen. Dit is gevestigd in een monumentale Vlaamse schuur op Landgoed De Moeren in het toekomstige Van Gogh Nationaal Park. Hier werken kunstenaars twee maanden in de natuurlijke omgeving die de sfeer van Van Gogh ademt.

Van website Van Gogh huis

Open call van Gogh AIR

Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor een residentie van een maand in de kosterswoning of een residentie van twee maanden in het atelier op Landgoed De Moeren in 2023 of 2024 door het sturen van een motivatie (max 1 A4) en portfolio aan.

 

Lees meer