Ga naar inhoud

Wereldkunstenaar Vincent van Gogh werd geboren en groeide op in Zundert. Ontdek alles over zijn leven in zijn geboortedorp.

Alles wat je moet weten over de jeugdjaren van Van Gogh

 

De wortels van Vincent van Gogh liggen in Zundert. Hier is hij geboren en getogen. Nadat hij op 30 maart 1853 het levenslicht zag, groeide hij op met twee broers en drie zussen in het gezin van dominee Theodorus van Gogh.  

 

Ontdek meer over de jeugd van Van Gogh

Bezoek het Vincent van GoghHuis

 

Het Vincent van GoghHuis staat op VIncents geboortegrond en is een huis van herinnering en beleving. Vincent zelf neemt je mee in een hoorspel vol kijkplezier. Er wordt ook aandacht besteed aan zijn vakgenoten, van toen en nu. Daarmee wordt één van zijn dromen gerealiseerd: een plek voor de kunst van de toekomst.

 

Meer informatie

Jumelage Auvers-sur-Oise

 

Waar Vincent van Gogh in Zundert het leven zag, vond zijn leven in 1890 een tragisch einde in Auvers-sur-Oise. Twee belangrijke gebeurtenissen die lijnrecht tegenover elkaar staan. Op 9 april 1981 heeft Zundert samen met Auvers-sur-Oise een 'jumelage' opgezet, waardoor gezamenlijk acties opgezet worden om inzicht te bieden in het leven van Van Gogh. 

Hieruit voortvloeiend worden streekmarkten georganiseerd, is in beide plaatsen een bronzen monument geplaatst en worden diverse uitwisselingen georganiseerd. 

 

 

Ontdek alles over Auver-sur-Oise

Memoires van Van Gogh

Van Gogh dacht vaak terug aan Zundert. Hij schreef erover in zijn brieven. Luister en beleef zijn geschiedenis in het Vincent van GoghHuis! 

Lees verder

Van Gogh monument Zadkine

 

Wereldberoemde beeldhouwer Ossip Zadkine ontwierp en realiseerde een standbeeld van Vincent en Theo van Gogh, wat in 1964 in het bijzijn van koningin Juliana werd geplaatst in Zundert. Het beeld van Vincent en Theo van Gogh is een standbeeld dat Vincent van Gogh en zijn broer Theo innig verstrengeld, maar geabstraheerd toont. 

Dit monument is vrij te bezoeken en staat op het Van Goghpleintje in Zundert. Wil je meer weten over het verhaal achter het monument? Boek dan een rondleiding.

 

Boek een rondleiding met gids

Stel hier je Van Goghtrip samen