Ga naar inhoud

Ga erop uit in Zundert! Er is genoeg te doen. Ben je een kunstliefhebber? Breng dan zeker een bezoekje aan het Van GoghHuis. Houd je van goed eten? Zundert kent veel eettentjes. Ga je graag op pad? Duik dan zeker in de Zundertse landgoederen. Ben je met het hele gezin op pad? Er zijn zoveel activiteiten voor alle leeftijden. Wij hebben de pareltjes voor je opgesomd.  

1. Van GoghHuis

Welkom in het geboortedorp van Vincent van Gogh. Je komt alles te weten over zijn jeugdjaren in Zundert in het Van GoghHuis, de plek waar hij geboren is. Wandel door de kamers van het huis en luister naar de verhalen van Van Gogh. 

Markt 27, Zundert 

 

 

Ontdek het verhaal van Van Gogh

2. Bloemencorso Zundert

Beleef het grootste corso ter wereld. Tijdens de eerste zondag van september rijden levensgrote praalwagens, volledig bekleed met dahlia's, door de straten van Zundert. Een echte must-do! 

Eerste zondag en maandag van september

 

 

Ontdek het bloemencorso van Zundert

3. Trappisten fietsroute

Zundert is één van de twee plaatsen in Nederland waar trappist wordt gebrouwen. Je proeft de Zundertse trappist op verschillende plekken in Zundert, maar het leukste is toch wel om de trappisten fietsroute te doen. Je fietst in de omgeving van de abdij en kunt daarna de trappist zelf proeven. Santé! 

 
Kennedyplein, Rijsbergen (startpunt) 

 

 

Bekijk hier de route

4. De Oude Buisse Heide

Ontdek het natuurgebied tussen Zundert & Achtmaal waar kunstenaarsechtpaar Henriette en Richard Roland Holst jaren vertoefd hebben. De schrijfster en politica Henriette en haar man hadden er hun vakantiewoning en een atelier. Leuk om hier eens doorheen te wandelen, alleen of met een gids. 

Roosendaalsebaan 4, Achtmaal (startpunt) 

 

Kom meer te weten over dit natuurgebied

5. Dieren spotten bij Vogelrevalidatiecentrum

Gewonde vogels en zoogdieren worden opgevangen bij het Vogelrevalidatiecentrum (VRC) in Zundert. Tijdens het verblijf van het gewonde dier, wordt het verzorgd door verschillende vrijwilligers. En jij kunt een kijkje in de keuken krijgen hoe dat precies gaat: egeltjes die gevoed worden, slapende uilen, dartelende eendjes... Sluit je bezoek af met een koffietje in het Natuureducatiecentrum 'De Luitert' waar de kinderen spelenderwijs leren over de natuur. Leuk voor jong en oud! 

Luitertweg 36a, Klein-Zundert 

 

Ga erop uit naar het VRC Zundert

6. Luxe dineren bij Restaurant Bij de Nonnen

In een oud klooster dineren? Dat kan bij Restaurant Bij de Nonnen. En we waarschuwen je alvast: het eten is heerlijk! Perfect voor een avondje uit in Zundert. 

 
Molenstraat 11, Zundert 

 

 

Beleef de smaaksensatie van Restaurant Bij de Nonnen
Tijdelijk. Van Facebook afgehaald

7. Terrassentocht in hartje Zundert

Proef Zundertse gezelligheid op de Zundertse terrassen. Je kunt hier heerlijk terras-hoppen namelijk, van 's-ochtends tot 's-avonds. Lukt het jou om alle terrasjes aan te doen? 

 
In het centrum van Zundert

 

 

Terras-hoppen op deze terrasjes

8. Struinen door de Zundertse boetiekjes

In Zundert kun je perfect struinen door allerlei boetiekjes. Ga je voor een tasje, een plantje of een potje? We hebben het allemaal. Hebbedingetjes die je eigenlijk niet nodig hebt, maar des te leuker zijn! 

 
 Allemaal te vinden in Zundert. 

 

 

Struinen door boetiekjes

9. Uniek overnachten

In Zundert zijn er talloze unieke overnachtingsplekjes. Slapen in een landhuis midden in het bos, back to nature tijdens een overnachting in een yurt of het voormalige vakantiehuis van Henriëtte Roland Holst ontdekken? Wij hebben de leukste plekjes voor je op een rijtje gezet. 

 
Allemaal te vinden in Zundert. 

 

 

Uniek overnachten in Zundert

10. Het Aardbeienterras

Verse aardbeien zijn de allerlekkerste, dat weet iedereen. Maar zélfgeplukte verse aardbeien, zijn nog een tikkeltje lekkerder. En dat kan bij het Aardbeienterras in Rijsbergen; dé plek voor een gezinsuitje. Er is van alles te doen: speurtochten, picknicks, schattentochten, fotopuzzeltocht en er is ook een spellenweide. Leuk voor klein en groot! 

Pannenhoefsebaan 31, Rijsbergen
 

 

Trek erop uit naar het Aardbeienterras
Van FB Aardbeienterras